Friday, July 15, 2011

centa hatiku...


oooooohhh!!!
my love...my soul...my partner...
kini hancus berderai2....

akan ku ingat detik perkenalan kita.....
di cs plaza sg. petani, kedah....
jauh na cek beli!
kau yang ku lihat di sebalik cermin kaca....
berkilau2...seolah2 berkata padaku "beli la aku!"

dari saat itu...
timbul lah detik2 indah kita berdua...
kau dan aku........
aku tdo.....kau aku tindih....
aku mandi...kau aku letak merata....
aku tgk muvie...kau tgk aku balik!
aku kuar bilik air-cond...kau berkabut....
akan ku ingat kenangan kita berdua wahai centa hatiku!
dari sem3 kita bersama...
x semudah i2 aku melupakan mu....
ya! akan ku beli partnerku yg baru.......
hahahaha.....

selamat tinggal!!
aman la kau didalam tong sampah wahai centa hatiku...

p/s : nk buat spek petang nie,duit da pau kat abg cik Cempaka Dewi Sukma Melati! hehehe..thnks bro!

Tuesday, July 12, 2011

special for u..1,2,3!!


may 2011




July 2011




July 2011






to 1,2,3!!!
this entry specially to u...
feel happy aren't u??
i made this special for u...

i don noe who r u..
whether u noe me or not...
better i said these...get off me!
it's very annoying when u do like this...
it's not important if u just like to playing only...
but i'm very very very very and very feel annoying!

to 1,2,3...
i don care ' why ' u bother me...
if u like my blog, i'm really appreciated...
so, thank you very very much!
if u like to be anonymous then go ahead!
but, please...stop doing that! ok...

p/s : it's very annoying when u open the blog then u found that in the shout box..
hope u understood..







Friday, July 1, 2011

mitos si kecil..


Muhammad Luthfi Hadi,Siti Khadijah,Muhammad Ammar Solehin

nie la si kecil yang cik Cempaka Dewi Sukma Melati maksudkan...
umo baru 5,2,6 taun....
tapi mulut,mak aih kalah professor...
penat nk menjawab..banyak sgt soalannya...
actually nie bukan ank cik CDSM tao...
ank jugak,tapi ank sedara la....

sepanjang cik CDSM tinggal kat umah diaorg nie (time praktikum)..
banyak benda yg cik CDSM tgk ha...
mcm2 mitos diaorg yg kadang2 buat kita senyum sendiri mcm org gler tao...

1. acik,kalo enset tgh cas..jgn men tao..kena karan,bahaye!
sukati diaorg je..padahal x kasi cik CDSM men msj ar..cam x tao...nk enset ar tu,nk men game...tao da...kite x kasi dia,dia x kasi kite balik...mcm2 budak nie,pandai plak 2 cr alasan...tapi fkr2 mmg betol gak...elektrik 2...

2. acik,kalo laptop nie panas tutupla,nnt meletop..
amboi,gler punya take care betol diaorgkn...ish2..laptop aku pun diorg sedaya upaya menjaganya...cewah! tapi ble gado2 nk berebut..time 2 la plug laptop pon korang cabut,tunjuk protesla 2..hehehe..senang betol cara diaorg menshutdownkn laptop cik CDSM..adoyai!

3. acik,jgn sentuh ape2 tao..nnt rosak...kete nie automatik!
ala sebenanya abah korang yg ckp camtuh ngan korang...pastu nk pass pass plak kat acik dia nie...hehehe...mcmla cik CDSM nie jakun nek kete...hahahaha...

4. hayot,acik ckp "AKU"..berdosa tao
ha...iyela 2...kata ganti nama pon korang soalkn eh? alahai...budak eee budak....nk sekeh, ank org..sabo ajela...hehehe



lagi hape ea....ah! lupa la...
hahahaha...tapi yg surprisenya...
ari2 ble diaorg x da,balik kmpung time cuti skola....
wah! rndu gler plak asenya.....
sunyi je umah 2...
ape2 pon..i lebiu all! sayang diaorg...



Thursday, June 23, 2011

keje..keje...keje...


oke...suma sebuk post pasal prektikum kn?
hehehehe...cik cempaka dewi sukma melati x da masa nk on9 la skang nie...
so,x da langsung entri terbaru....
berhabuk...sawang...spider da blog ini....
ampunkan saye wahai en.belog....
yg penting I tetap "I lebiuh tuh!" ayat pinjam dari cik parah...

oke...actually cik CDSM tgh berpraktikum skang nie kat CORPORATE PLACE,KERAMAT,KL,COMPANY SECRETARY..
apa itu company secretary??

Setiausaha syarikat (bahasa Inggeris: company secretary, CS) adalah seseorang yang bertindak sebagai pegawai pematuhan (compliance officer) di dalam sesebuah badan atau pertubuhan. Jawatan ini merupakan satu jawatan kanan dan berdikari. Di banyak negara, termasuk Malaysia, jawatan ini adalah diwajibkan oleh undang-undang. DiMalaysia ianya dikuatkuasakan di bawah Akta Syarikat 1965. Akta ini mewajibkan kesemua badan atau pertubuhan yang ditubuhkan dan didaftarkan di bawah akta ini mempunyai sekurang kurangnya seorang setiausaha syarikat. Walau bagaimanapun badan perniagaan kecil yang didaftar di bawah Pendaftaran Perniagaan (ROB) dikecualikan.

CS adalah seorang yang bertauliah dan mempunyai kebenaran yang diluluskan oleh akta untuk bertidak sebagai CS di dalam sesebuah badan perniagaan, koperasi, yayasan, persatuan dan lain lain yang didaftarkan di bawah Akta tersebut. Meskipun namanya, pemegang jawatan ini tidaklah bertindak seperti setiausaha biasa, sebaliknya fungsi lebih sebagai wakil syarikat dalam dokumen undang-undang, dan bertanggungjawab memastikan syarikat dan pengarah syarikat tersebut beroperasi dalam batas undang-undang.

p/s : ini yg cik CDSM dapat dalam google tao....so,phm kn?

ini adalah transpot cik CDSM ari2...nk g keje nek transpot sendiri x de...hehehe

Sunday, May 22, 2011

terakhir d UUM.......

kad matrik selama 3taun berjasa...



uuuu yeah!!!!!!!!!!!!!!
akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...........
Alhamdulillah....
ptg tadi baru abes paper yg terakhir insyallah utk sepanjang 3 taun belaja nie......

semoga semuanya berakhir dgn baik..
pasne akan sibuk ngan praktikal....
lapor diri 1 Jun 2011......
harap time praktikal nnt sumanya berjln baik...
Iyela 1st time nk melangkah masuk ke alam kerja...
selalunya mengadap buku n g kelas je....
time nie la nk praktikkan ape yg da diajar....
kutip pengalaman selagi terdaya...
buat report lagi...
segalanya lagi bertambah2.....
so,chaiyok2!!!

Tapi perasaan sedih lebih menebal dari persaan gembira...
sebelom nie kalo time blaja da x thn sgt da nk abes...
tapi bila da betol2 abes skang nie...
rase sayang sgt nk tinggalkn uum...
ouh!! tidakkkk...
rase sayang sgt nk tinggalkn korang wahai kawan2ku....
sue rumate,farah debab,mas lembut,patma kakak,norie keras!
muahahahahahahahahahaha.....
siyes! aku sayang sgt2 ngan korang....
walaumcm mana perangai aku korang tetap thn...
bila aku gler meroyan,bila aku naik angin,bila aku sedih2 korang tetap ada.....
susah nk dpt kawan yg betol2 kawan kat u nie...
bukan kita x pernah gado,terase hati n wutever...
ouh! aku rase kalo d kire berlambak2 rasenya...
tapi suma tu asam garam...
lagi banyak kita bergado......
lagi sayang aku kat korang!...
n korang aku tao mesti terlebih2 sayang aku kn? hahahahaha....
lagipon korang da detect kelemahan aku...
muahahahaha....ingtkn bolehla sorok sgt!

kepada sue my rumate!
oke,aku mengaku aku mmg suka melawan ang...
muahahaha...x dengar ckp ang...selalu bantah apa yg ang ckp...
aku tao ang paling x suka ble aku touch fat ang....hahahahaha...
tapi aku tetap buat jgk! sory ea sue...
rahsia selama ang kongsi bilik n aku selama nie jgn cter kat luar ea sue...
malu2...insyallah dengkuran ang aku x cter kat sesape....
tma kaseh gak ble time2 aku saket ang tolong jga aku...
tolong jadi driver kteorg ble time kuar...
even da 3taun still asek ang je!
tapi bab mkn mmg asek ang ajela yg menang! congrats sue...
kalo masuk pertandingan x pyh bertanding conpem ang yg menang....

kepada farah debab...hehehe...
sebenanya ang x la debab mana oke! lagipon ang x segelap ank keling pon...
tapi kadang2 aku pelikla gakkn sebab jap aku tgk ang putih,jap lagi gelap sket....hehe..
tapi ble aku tgk ang bg respon bila aku ckp ang mcm2 aku tesgt sgt sgtla suka!
muahahahaha....sbb 2 aku suka kate kat ang...
tma kaseh sbb jadi banker bila aku x cukup duet.....
walaupon kita secoursemate,sekelas,seblok,sedpp,seU..
aku tetap x jemu ngan ang...siyes!
kte selalu gado..aku kate ang teruk2! maap tao...
hehehehehe....aku mmg kurang concern bab2 nie pon...


kepada mas lembut..
ko kena minum susu wey...
apesal la bila aku tgk ang jln, mcm org x ckp kalsium!
muahahahaha....mcm lalok pon ada gak!
lagi 1 belajarla mkn pelik2 sket...
nie paling x mkn nasi goreng kampung ang tu...
tryla spagethi ke...mushroom soup ke...
pasne ang macpa betol ke aku eja? tao...so kena la ada standard sket...
mas2...even kami suma da abes n ang ada 1 sem ang (sbb 4taun)
aku tao ang kuat...
ang tabah hadapinya....
chaiyok2 mas!!! u can do it..
n pleasela jgn tdo waktu tgk movie n jgn menangis...wahai ratu airmata!

kepada patma kakak...
woooooo...ang jgn marah plak aku panggil ang kakak...
sebab ang mmg da tua pon...
berkali2 ang menidakkan pon aku tetap ckp ang tua....
muahahahahaha..jahatkn aku?
sory selama nie selalu buat jahat n buli ang teruk2 tao ma...
sebab ape aku buli ang? sebab aku kn adik....
muda dan masih bertenaga!
paling tak pon ang akn ckp kat aku ijaaaaaaaaaaaaaaaaa......
i2 je...so,aku x takot la! hehehe

kepada norie keras...
wey badan ko mmg keras...
mcm atlet....buat hape pon suma bolehh..
kuat aku,kuat lagi ang.....
kuat seyh! ang boleh jadi badang versi pompuan tao....
hehehe...ada minum muntah sape2 ke nie?
ang mmg selamber gler ah punya membe...
x reti nk malu2 da....
walaupon mulut ang mmg ckp lepas...
sampai terbabas x sempat nk brek...hahahahaha...
tapi ape2 pon ko mmg kawan aku....


so,especially to all my friends....i lebiu so much....
thanks 4 everthing that have we done 4 da 3 years! omg...
walaupon x suma besday korang aku ingt...
ampunkn aku ea..kalo lupa...aku mmg failed pon bab num2 nie....
even aku selalu pukul korang...ketuk kepala.......sampai berdengung...
ckp bodoh bangang suma....tapi i2la kawan namanya....
sket aku x cover2 da....aku mmg aku!
sayang korang!!!!!!!!!!!!





Friday, May 6, 2011

pencarian kotak..


Al-kisah...maka tersebutla kisah....cik cempaka dewi sukma melati (CDSM) beramai2 berserta geng2nya telah memulakan ekspedisi "PENCARIAN KOTAK"..bukan sebarang kotak...tapi kotak hikmat..kotak tuk pos barang2 cik CDSM ke rumah..sbb cik CDSM da last sem kn....hehehehe....

Okeh2...adapun tersebutlah kisah cik CDSM telah pergi ke Changlun,Kedah (tempat nie mmg femes tok student2 uum) utk mencari kotak hikmat tersebut...maka pelbagai situasi tercetus sewaktu pencarian tersebut :

1. Situasi di dlm C-Mart,Changlun

CDSM : kak..ade kotak x?
Pekerja : ada lam kat ujung 2...
CDSM : x mao kotak 2 (kotak bg hadiah)..nk kotak pos barang je..
Pekerja : x de...


2. Situasi di kedai2 runcit sekitar Changlun

Kedai 1
CDSM : ada kotak?
Peniaga : x de..
CDSM : ..........................................

Kedai 2
CDSM : ade kotak x?
Peniaga : x jual la.....
CDSM : asal x jual?muka bajet serius..hehe then terus blah sbb cik parah da tarik tgn cik CDSM..apelah..hehe..baru nk feel....



3. Situasi kedai2 runcit sepanjang balik ke uum

Kedai runcit 1 :
CDSM : ada kotak?
Peniaga : x de...kelmarin sudah jual...
CDSM : asal la aku x g kelmarin...smbil berbisik lam ati

Kedai runcit 2 :
CDSM : makcik ade kotak x?
Peniaga : air kotak?
CDSM : KOTAK..
Peniaga : air kotak banyak perisa..nk yg mana?
CDSM : Makcik saye nk KOTAK..KOTAK..
Peniaga : Awat x bagtaw awal2..kotak ade..tu....

sambil tunjuk kat kotak air mineral..
kalo mcm nie punya kotak,BEBE (ank patung) cik CDSM pon x muat...adoyai!!

CDSM : ada yg besar lagi x makcik?sye nk buh barang..
Peniaga : x da...2 pon da abes besar.
CDSM : x pa la makcik,tma kasih
Peniaga : p cari kat kedai besar na..musti ada kotak besar..

desyum! aik makcik...x pa smile je..

Kedai runcit 3 :
CDSM : ada kotak x?
Peniaga : da jual kelmarin dik...
CDSM : kelmarin lagi...............

Kedai runcit 4 :
CDSM : ada kotak x?
Peniaga : x de la...adik baru balik tgk bola ke?sbb cik CDSM pakai jersi biru-Malaysia
CDSM : nk beli kotak.....nk beli kotakkkkkkkkkkkkk!bukan tgk bola.. jerit lam ati je

LAST SEKALI : KAT KOPERASI UUM

CDSM : ada kotak x?
Jurujual : ada...............................
CDSM : Yepi2.......................andre2....................Yehaaaa........................

Akhirnya! kat lam uum gak dpt....hampeh!

Thursday, April 28, 2011

aku x kre...........

cover page nmpk mcm bodo2 alah...haaa dalam mantop seyh!
bak kate org don't judge a book by it's cover...kalo nk judge jgk,lantok komele...
foto dtangkap o kamera henpon farah...

x kre2....nk cakap jugak nie!!!!
memangla x puas ati kalo cik cempaka dewi sukma melati (CDSM) x ckp nie.....

assignment International Finance cik CDSM da SIAP!!!!
oke! already finished...
kesah hape cik CDSM kalo korang yg bace nie nk muntah....
sile2 jgn malu2....
meh kte muntah beramai2....
jemaah lebih baik dari sorang kn? kn? kn?

ape2 pon...........
siyes dari hati yg jujur + ikhlas + minyak masak cap murni cik CDSM tersgt2 lega...........
LEGA...LEGA...LEGA...LEGAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
Muahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahaa........
Yehaaaaaaaaaaaaaa...andre2 Yehaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
Yabedabeduuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!

setelah 8 jam berlalu.......

Oke...siyes penat!
bukan hape.....
selama nie bukan cik CDSM x penah buat assignment....
sebab terlebihla sampai mcm putus wayar da nie...bajet ada org nk caye!
ish...bebenor la nie...idok le teman nipunya...
I swear!!

however,eceh....
dsebabkn paper International Finance (IF) ini merupakan PAPER KILLER...
diulang sekali lagi PAPER KILLER....
mana cik CDSM dan budak2 BIBM (Bachelor of International Business Management) x kate paper nie PAPER KILLER...
ramai giler siot senior cik CDSM terkandas sem.......
ter"extend" sem dsbb satu-satunya paper ini...
pas da abes praktikal pon kena dtg U balik blaja semula semata2 paper nie...
iyela,kalo x,x grade camne plak kn? so terpakse ler.....
haaaaaaaaaaa...dasyat x? dasyat x?
sO,untuk mengelakkn berlakunya perkara sedemikian....
mintak simpang!
cik CDSM terpaksa bertungkus lumus + membanting tulang + tolong menolong + berkerjasama cam wonderpets 2..........
dengan kesuma 5org ahli group members cik CDSM.....
semata2 untuk paper ke"sayangan" hamba ini.......
Yeahhhhh!!! dan kami pastikan kami buat yg terbaek tuk markah yg terbaek!
process : segala data stream amik kat lab library yg hanya 2PC shj bley cari mende alah tu (so kena booking lu) + annual report 5 company dari taun 2001-2010 + profit loss + balance sheet + cash flows + key in lam SPSS segala + Analysis lagi + worksheet lam Microsoft excel segala + akhirnya siap la Full Report lam Microsoft word........
sbb tue bila da siap paper nie SAYE pada ketika dan saat ini sgt2 gembira + gembira + gembira...
amin...Syukur Alhamdulillah...............

p/s : Really2 wish Prof. Madya Dr. Anggapan Regupathi give full marks! ouh..hopefully



Tuesday, April 12, 2011

gotong royong sedunia....

wah...entri bukan men kali nie...gotong royong...engat lagi dulu mase kecik kat school selalu ade gotong royong....musti rajin....kemas bilik darjah...sapu sampah...lap tingkap...rajinnye time tu...cikgu soh tolong wat pon suma berebut2 nk wat...skang? ouuuhhh adakah sebegitu lagi?..mOod touching2...hehehehehe...ekceli x da la sedunia pon...kena kicikan skop nie...gotong royong sebilik oke...kunun nk tunjuk rajin ker? ouuuhhh tidak ea...bukan cite rajin x rajin...dsbbkn da lama x kemas bilik p/s:ini disbbkn sebuk n asemen n masalah idop yg belambak2..alasan....nie cik cempaka nk cite hasil dapatan selalunya kite atau seumpanya dapat dari aktiviti berpaedah sebegitu...skematik! antaranya murid2: bile ko jadi cikgu ha...

1) sawang
kepada yg x bape nk kenal...nama saintifiknya adalah........jeng2 : " sawang "....ha eleh sawang pon x tao ke? x payah idop kalo x tao ape itu sawang...cet....garang! oke2...fokus! setelah berhempas pulas + berlari pecut 100m + daki gunung sintok = sbb nk dapatkn peluh yg nice... ada ke berpeluh nice?.. apekehal yong...lantak dema le....d pendekkan cite setelah berpenat lelah membersihkn bilik seorg diri je...sbb rumate cik cempaka dewi sukma melati p kelas...ops cik cempaka x da kelas..x pe2 pegila berjuang wahai rumate..hehehehe continue : hasil dapatan yg terhasil dari dapatan kajian yg terdapat di bilik cik cempaka dewi sukma melati..adele berkoyan2 + berbaldi2 + atau lebih tepat bermillion2 sawang....kalo bley jual asenya bley kayo...pakcik kayo! sejak zaman jepun dahulu kala agknya terdapat dctu...kat kipas paling banyak...ouhhh patutla x dapat banyak angin...pas bersihkn ase mcm helikopter plak kipas nie...

2) menatang
menatang hape toksah tanye ea...x bape tahu + x mao tahu...da mati kering pon...rupe cam agas2 kicik tapi bukan...sbb kepala cam ikan kaloi,kaki cam penguin...cer bayangkan2..pelik tapi mmg x benar sama sekali...cian die mati kering agknya...ish2...ntah hape le dosenya masuk ke bilik G316,DPP Proton,UUM...alamat penuh tu jemput le dtg,toksah malu2.....pempuan sahaja!

3) duet
ha.......bab nie paling bes...jumpe duet ma.....tapi peratus kejumpaan duet di dalam bilik adalah bersamaan 0.01% ......mmg kebarangkalian yg teruk...ouuuuhhh...malang mmg malang seribu kali malang.......kalo jumpe pon duet syiling...paling bes bila tertera diatas syiling tersebut iaitu 1sen.....ouhhhhh bahagienya idop....beli ceklat pon x lepas....barang hape yg dapat n 1sen skang nie? masuk tandas pon 2kupang....

Question : lagi jumpe hape agknya kalo jarang kite kemas bilik...hape ea?

Monday, April 11, 2011

masuk tandas ke 14kali!


Oke cik cempaka dewi sukma melati tpo...hahahaha...4kali je pon...4kali ea...pembetulan...hihihi...bley lagi tersenyum + tergelak + terbengong dalam keadaan saket perut! cer bayangkan dari semlm kot...uwaaa...mmg terseksa ar...ekceli cik cempaka dewi sukma melati baru pas abes mengedit asemen...esk nk antar baru terhegeh2..besala student...muahahaha..bukan namanya student kalo x wat last minutes....oke maybe ada yg x wat last minutes tu,but best studentla (dean awards)...muahahahaha.....oke sgt2 melalut da d pagi buta nie...sebab hape cik cempaka saket perut nie nk bgtaw nie :

Gejala: Saket pada perut. Saket ini muncul berkaitan dengan makanan yang Anda makan atau akibat susah buang air besar.

Penyebab: Akibat terlalu banyak makan makanan tinggi lemak dan kurang makan sayur-sayuran. Pada kes2 yang berat, sembelit terjadi disebabkan kerana adanya halangan pada usus seperti radang pada dinding usus, kanker, atau usus yang menonjol keluar.

tapi for sure cik cempaka dewi sukma melati saket perut dsebabkn oleh makan makanan hampir basi...hampir oke...belum basi....makanan tu ekceli makanan tghari..tapi we all (geng2 cik cempaka) melantak mlm...and confirm implikasinya x tunggu lama...hah!hambek kau...tu la kejadahnya kalo mls nk turun g kafe...jap je da g toilet...sO,buat masa nie toilet adalah penyelamat yg x akn berpisah jauh..cewahh! oke kesakitan menyerang lagi...masa utk pergi!(busuk punya org).....

Wednesday, March 30, 2011

Malaysian Soft Skills Scale (My3s)

apekah?mengapakah?amendakah? My3s tu....

Latarbelakang My3S

Kemahiran insaniah atau soft-skills merupakan kemahiran generik yang merentasi pelbagai domain pembelajaran merangkumi aspek keperibadian dan kerja berkumpulan. Selaras dengan kepentingannya, Kementerian Pengajian Tinggi telah memperkenalkan Kemahiran Insaniah yang perlu diterapkan kepada para pelajar di institusi pengajian tinggi.Terdapat tujuh elemen utama Kemahiran Insaniah yang diperkenalkan iaitu kemahiran berkomunikasi, pemikiran kritis dan kemahiran menyelesaikan masalah, kemahiran kerja berpasukan, pembelajaran berterusan dan pengurusan maklumat, kemahiran keusahawanan, moral dan etika profesional dan kemahiran kepemimpinan. Diwajibkan untuk semua pelajar tahun akhir UUM.

So,hasilnya : Jeng2...



KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA

LAPORAN PENILAIAN My3S



Nama: HUSMALIZA BINTI MOHD RAMLI
Bidang: SASTERA & SAINS SOSIAL
Fakulti: KOLEJ PERNIAGAAN
Tahun Pengajian: Tahun 3

graph

Mencapai Tahap

Tidak Mencapai Tahap
Nota Petunjuk

NOTA : Secara keseluruhan, pencapaian anda adalah baik. Walau bagaimanapun, masih terdapat ruang untuk mempertingkatkan kemahiran anda.

CS - KEMAHIRAN KOMUNIKASI
KBM - KOMUNIKASI BAHASA MELAYU
KBI - KOMUNIKASI BAHASA INGGERIS
CTPS - PEMIKIRAN KRITIS DAN KEMAHIRAN PENYELESAIAN MASALAH
TS - KEMAHIRAN KERJA BERPASUKAN
EM - MORAL DAN ETIKA PROFESSIONAL
LS - KEMAHIRAN KEPIMPINAN
LL - PEMBELAJARAN BERTERUSAN DAN PENGURUSAN MAKLUMAT
KK - KEMAHIRAN KEUSAHAWANAN


Friday, March 25, 2011

5 perkara patut d elakkan bila pempuan period..

entri kali nie...cik cempaka dewi sukma melati nk share ngan korang suma....iyela asek personal life aje...ade gak info bila korang singgah sini(ade ke..)....5 perkara patut korang korang korang suma elakkan bila pempuan period...

1. Don't u ever ever ever ever wat lawak bodo ble time diaOrg nie tgh period
apesal ha?ble time pompuan nie period, mulala hangin satu badan..berangin cam minyak cap kapak der...cam gitu senang je..x payah beli kat kedai..save budget hape!...cubala korang try wat lawak bodo + mengong + bangang kat diaorg...x lawak wey..sure akan di balas dengan jelingan yg degree ketajamannya 99.9%....muahahahaha..time 2 rase mcm nk jadi invisible je...iye ar...da terlajak kate...sory beb!x bley nk tarik balik derr.....mulala dia x tegor korang seminggu..eh silaap! sebulan....paling terok remove sebagai friend kat facebOok!

2. Don't u ever ever ever ever kaco dia time dia kate dia x mahu diganggu!
"I busy, x da mOod,lenkali ea"....tu ayat selindung sebenanya..pada korang korang korang yg x tahu ni cik cempaka dewi sukma melati nk bagtau...Da dia kate x mahu d ganggu so, don't gatal + miang nk msj2 ke...nk ajak makan2 ke....nk ajk lalan2 ke....cOnpem bo layan oke! but still, if korang korang korang gatal + miang + x paham bahase lagi....jgn sadis + terkezut menerima tamparan or keterajangan pree tahap dewa tulus ikhlas darinya....hehehe da ku kate jgn! wat gak....hambek

3. Don't u ever n ever give them damn feedback!
Lagi....ble korang korang korang nie d beri peluang tuk bagi pendapat + komen + suggestion pada si pempuan period ini... tell u, that don't u ever n ever n ever reject their opinion...at least, jadi hipokrit x pe...rather than korang kena menghadap buku 2,3,4,5 lima dia...amboi! asalehe tol....dah ku kate mereka ini golongan yg sensitip ble time2 special nie...anugerah tuhan...trma ajela...

4. Don't u ever ever ever tegor napsu pemakanan diaorg yg tetebe cam nates tu
ha?iyeke....makan mcm tuttt ke? hah...baru sedao ke? al-maklumla makan x pandang kiri kanan...selagi perut ada space sket pon, janji masukkkk...kalo sebelom nie...mkn pon nasi sket , sayur lebey...diet katenya...ha terbalik plak ble time nie...hape yg si pempuan nie x makan?tolak batu kayu je...tu pon sebab x bley kunyah..kalo x da selamat dlm perut! sah napsu tutt...walawei, kalo d ukur perut pon cam gunung everest derr....tinggal nk hiking je...ish2! so, jgn nk tegor plak diorg nk melantak hape ke...it's up to them...but if them nangis2 kat korang korang korang berat badan da nek..sepak aje! end of story...

5. Don't u ever n ever n ever n ever n ever dekat ngan si pempuan period ini...fullstop!

Tuesday, March 22, 2011

mmg siot ah.....hampeh punya mamat


peristiwa ini berlaku pada 21.03.2011 kol11+++.....
blok kediaman cik cempaka dewi sukma melati kecOh sebentar...
sebb..............................

ade sorang mamat x bertauliah nie berenti tepi jln (blok near mainroad)............
sO,apabila dia turun dari moto dia telah menunjukan kemaluannya dengan bangganya.....
sO,mamat nie kategOri lelaki yg gila seks + gila + gila + gila !!

mengapa? apekah? why?
ish2............
apedah! agk2la kalO da stim pon....
pegi kawenla....mmg da syarat wajib da tuh!!
berikutan i2 kawan cik cempaka yg melihat insiden tersebut trauma beberapa minit...
terkesima melihat aksi luar jangkaan mamat hampeh 2.....

Friday, March 18, 2011

this is the best day ever in my life!! muahaha.....

Hah...tajuk entri amat2la terbaek d c2.....siyesla...aku nk bgtaw kOrang sesgt nih...cer dengar2! aku nk cite nih....this is the best day ever in life!!!! muahahahahaha....cite dia camni.....

Alkisah...maka tersebutla kisah...tgh sesedap cik cempaka dewi sukma melati tdo d ptg ari (ish2 buruk benOr perangai) dtg cik norie dan si Bulat..."Jom jogging"...maka dengan rase ngantOk yg masih bersisa (eceh,cam dialog lam nOvel la plak!) cik cempaka dewi sukma melati terpaksa mengagahkan diri jua...wawawa....

Oke...sO,laluan besa tok berjOgging adalah....jeng2....laluan d belakang blOk prOton,tnb dan mas(dekat dgn mainrOad)...then arine aku gatal la plak nk jogging kat tasik mas...bukan pe...nk rase ketenangan air tasik ble angin bertiup..besh wOo! then ble sesedapla kami berjOgging (berjln je lebey!)...ble lalu kat 1 pOndok kat tepi tasik 2..(ramai lelaki lepak + 2 org pempuan) diaOrg bley plak tetbe dOk sakat2+kate mende ntah kat kamiOrg yg tetbe cOntrol cm muka budak baek + sOpan..kononnya! kalO setakat sakat je x pe ag...ne bley plak gelak2 cam la kami ne kuar dari hutan amazOn...x len x bukan mengata la 2...cam cik cempaka dewi sukma melati x dengar...cakap bahasa negeri diOrg plak 2! ish2...panas2..yg pempuan 2 org tu bley plak gelak cam langsuir tertelan durian...geyamnya saye!!



x pe2....sabar2 cik cempaka dewi sukma melati...ada ari ko bls la...then angan2 menjadi kenyataan ble selepas penat berjln2 kami lepak kat tepi bangku near tasik...3 org budak laki dari pondok tadi lalu depan kteOrg dgn membawa......buah kelapa....ish2!(cam x nmpk diOrg panjat pokok kelapa tu kat tepi tasik..da upe monyet plak)gaya bawak cam budak kecik dapat adiah..bersemangat tol peluk buah...sO,apalagi...dengan niat nk sakat balik...cik cempaka dewi sukma melati + si Bulat + nOrie buat2 gelak cam org gler baru pas kuar hospital mental kat tanjung rambutan! bergegar jap tasik yg sunyi tadi...suare masing2 saje nk gelak kuat2 bagi sakit hati...well...apedahal..alang2 diaOrg da kutuk kami,bek wat jahat terus...dengan selambernya cik cempaka dewi sukma melati berkata pada mereka yg masih blur2 "pak cik kayO!"..(sbb diaorg peluk buah kelapa tu sorg 2-3 bijik,x kayO ke camtuh?kayO tuuu...)..musti diOrg ingt kenapa kteorg gelak kat diaorg..kih3...muka masing2 mcm cicak tertelan tin cOke perisa vanilla...padan muka..blur + malu(sbb slh sorg pakai kain pelikat) + mcm nk nangis pOn ada..wawawa....baru korang rase ape yg kami rase tadi...kami x kn nk wat cam 2 la kalO korang x kacO kami dulu...

kami gelak kat diOrg sampai ilang dari pandangan mata..wah! then kawan2 dia yg kat pOndok 2 kalut dok tanya..of course yg pempuan..."nape diaorg gelak?"...keh3...biOla kami nk gelak pon...aselehe tol pempuan 2...then diOrg pon sbuk dok kat bangku near jln utama nk masuk ke tasik mas...cam kami x taO..ko nk block kami la 2...hey! tolonla...we all pandai Oke! apelagi...dengan confidentnya kami langkah pagar yg x rupe pagar..terus naek bukit....then balik...huh! muka pempuan 2 frust gler..cam kami x nmpk! walawei...sbb 2 this is the best ever in my life!! ase cam budak kecik bergado je....da lama asenya x buat keje camni...skolah dulu adala..heppi gler asenya...dendamku terbls..wah! dendam ke?puas ati dapat kenakn org balik sebenanya..that's it! saye bukan baek sgt Oke...bab kenakan org sayela no1...muahahahahaha...

p/s :: kepada yg x taO...si Bulat adalah cik parah


besday si Bulat....

Teka apakah i2??
answer : telur yg d beli kat c-mart changlun d perap berabad lame....
sure bau hanyir gler! uwekkkkkk............
tepat jam beranjak ke tarikh 17.3.2011.........
Lam syOk2 cik cempaka dewi sukma melati n si Bulat & norie tgh syOk2 tgk cter LETTER TO JULIET(Gler romantik punya cter!)....
norie kuar,nk balik bilik dia...
pastu.............

norie :: kOrang!!!!cepatla kuar...tOlon aku nie....cepat!!!
aku n si Bulat :: oooii..Oke2!!

pastu.......................
pekkkk!!!!!
pek!!!
pek!!!!!!!!!!!
pek!!!!!
ibarat peluru telah mengenai badan si Bulat...
wekkkkkkk!!!!!!!!!!
berberapa biji telur + bedak bayi Johnson baby derr(tepung da x sempat nk beli).....
asalehe tOl....



koyakan2 kertas....
keh3....bes taO! tabur2 cam salji je asenya.....
tapi bab nk kemas balik,saketla.......
pas si Bulat balik bilik nie plak habuan yg d terima......
sian kO si Bulat!!

kenangan tOk ko si Bulat....

ptg 2......kami g picnic plak!


tadaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!


tasik mas,uum......................
nice view.......


santek x??
waOweee juicey!!!!!
dapnyaaaaaa........


berkelah d tepian tasik..........
lalalala..........


inila si Bulat...
x payah tanya sbb apa cik sempaka dewi sukma melati panggil dia camtuh...
kOrang tgk muka dia pOn da taokn? kn? kn?


best day ever!!!!!!!!!!!!!!


sebelOm............

selepas.............



like dis pic!!!

ketenangan.........


the gurls....
mas....cik cempaka dewi sukma melati...si Bulat...patma.....

iklan twisties!! musti maO...........


credit tO norie 4 dis pic.........
besh mOment ever....
lurve u gurls soo much!!

Saturday, March 5, 2011

denda oo denda...


tersebutla al-kisah...hikayat cik cempaka dewi sukma melati nan brutal pepagi buta lagi pegi kelas...yo O o je buta....da kOl 9.30pg kot...hehehehehehe.....tpu sket je...Jgn mare a....

sambung balik cter...tetengah cik cempaka dewi sukma melati nan brutal tgh belajo lam kelas makroekonomi....engatkn time stpm dulu nk ngelat amek..upe2nye kat u paper wajib amek plak! hambek kO...ngeee ngeee ngeee...mula la nk kOma sebulan...aisey x cukup asenya....setaun?.?..lama sgt,nnt sedar2 dari kOma je da tua...x pasai2 jadi andartu...mintak d jauhkn! chOy......

sambung lagi cter..asek kena interrupt jer! x da feel....Oke2...tgh cik cempaka dewi sukma melati nan brutal fokus stadi lam kelas....tetbe 2 org mamat nk kate ensem x bape ensem....nk kate x ensem, ensemla gak...ape2la....masuk kedlm kelas sambil tersenyum sedekah kepada lec....lalu dgn confident tanpa rasa was2!!! cam bedak zaitun 2...keh3!! mereka melangkah menuju ke arah lec.....dgn penuh hOrmatnya berbisik sumthing...time 2 cik cempaka dewi sukma melati nan brutal da ase len mcm da! dari style pakaian diaOrg pon cam da dpt agk da...ne musti admin uum nie...sudey...dada bedebar2...ase cam nk akad nikah ngan tok kadi la plok...aiseymen....kO laki ke pompuan? wanita Oke...wanita...tapi aku phm naluri lelaki cam lagu samsons 2!...dOn worryla...

sambung lagi! asek sambung je...ble nk abes da....sabo ajela...Oke2...upenya dia nk mintak keizinan wat spOtcheck!!! sekali lagi d ulang adek2...SPOTCHECK!!!! sebaik salah seorg petugas HEP mengalunkn suarenya yg serak2 basah...kalO jadi penyanyi conpom famous gler!...kalah Nash...then,aku...eh slap...cik cempaka dewi sukma melati nan brutal dengan sepantas kilat...telah memakai landyard yg selama ini hanya d simpan d dlm beg...apedah...landyard tempatnya d tengkuk..bukan d dlm beg......hehehehe.....mmg cuak ar beb! time 2...cik cempaka dewi sukma melati nan brutal yg tengah mengantOk ala2 manje cepat tersedar dari lamunan (kaLo kelas pagi mmg inila keje kO makcik..tdO aje!!!).....ketaq lutut cheq!!! hahaha....2 la...TNC da kuarkn arahan sOh pakai x maO pakai...padan muke ko cik cempaka dewi sukma melati nan brutal...sebaik x d saman.......

akibat dari rempuhan yg d buat sedare2 tadi....seramai 4 org mangse yg x bape mangse yg mmg x kn terselamat punyala sbb x mematuhi etika berpakaian u....suma lelaki....d sabitkn denda akibat tidak memakai tie...ne cik cempaka dewi sukma melati nan brutal nk bagtaw kaum2 adam kat u nie...sket punya sematla anda jika memakai tie d mata kami kaum hawa....pakai ajela...ensem ape....rimas sket x pe...janji ensem...Oke wut? hehehe....macho aje....sesape yg x bape macho pon tambah macho.....ble jln pOn idong kembang kempis asenya...

sO, selepas mendapat apa yg d kehendaki...petugas2 HEP tersebut mengucapkan terima kaseh....dgn diiringi dengan keluhan lega oleh student2 yg x kena denda!! hehehe...selamat! !!sebaik....fuh!!

then,mOral of the story..selepas ini cik cempaka dewi sukma melati akan berfikir twice or triple untuk tidak memakai landyard lagi...and of course harus berkasut..bertutup....fullstop!!


Thursday, February 24, 2011

Langkawi...


Langkawi..langkawi..langkawi..
tOmorrow...kOl 11 bertOlak!!
khamis..jumaat..sabtu...
sbb ahad da ada kelas balik...
maklum ar kedah....
t aku update gamba terbaru Oke!
semOga aku n kawan2 selamat pg selamat kembali..amin

Tuesday, February 22, 2011

sayeee sgt penat Oke!!


siyes!!!!!
wuwuwuwuwu.....
meh cni aku nk cter kat kOrang...
kalO rase x maO dengar Or menyampah..
p belah...
muahahahaha...
belah ape? belah la tembikai ke...pOtato ke..hape ke...
bukan menghalau..
takOt korang mengalami muntah...pening..ataupOn LOya berpanjangan...
keh3!!!

Oke berbalik kpd tajuk utama....
semlm bersamaan....21/02/2011 ISNIN
kepadatan waktu saye sebagai student jelas terbukti....
kenape???
sebabnya...kalO d kre ::
pukOl 6.30am-3.30pm :: mandi & solat..g kelas..kelas..kelas (sempat curi2 mkn jap..9.30am)
3.30pm-5.00pm :: mandi & solat.."x sempat mkn" ;(
5.00pm-7.00pm :: d PSB (Perpustakaan Sultanah Bahiyah)..cari Datastream System fOr IF (InternatiOnal Finance)..gler susah! pc pOn ada 2 je..sO kena bOok dulu..
7.00pm-8.00pm :: solat d lib sahaja (x sempat nk balik bilik)..x sempat mkn ag! ;(
8.00pm-11.00pm :: kelas lagi..TAPI (Teori Amalan Pengajian Islam) Waduh! migrain aku..lapa lagi + aircOnd gler punya sejuk! cam freezer.. = mOod "terpakse"

sO,balik2 jer...
singgah kafe DPP (Dewan Penginapan Pelajar) Tradewinds cari mende yg bley mkn....
ade!!!!!!!
burger!!! apelagi Oblong ayam 1!!!!
akhirnya dpt jugak aku mkn....
wuwuwuwu...sgt2 lapa!!

muahahaha...
bulan nie aku n kawan suma sgt2 busy n asemen....
bulan 3 midterm plak!


sepatutnya pg & ptg nie ada discussion..tapi x jadi sbb ada electiOn utk MPP....
so,mlm nie ajela yg tinggal...
discussion at PKP (Pusat Kegiatan Pelajar)...
ChaiyOk2 eija!!!!!!!!!!!!!! :)



Saturday, February 19, 2011

kursus PROTOKOL

pepagi buta tgh tggu bas....


cOver album...
Gadis gilak!


d EDC Hotel UUM....


muka2 budak last sem..
kecuali mas..hehehe

meja nO7...


menu :: bread & butter


menu :: mushrOom sOup..emmm


menu :: chicken chOp





menu :: dessert..askrem!!


sO...
terpaksala berprOtokol sekejap...
hehehe...
ekceli kursus nie wajib d ambil Oleh suma student uum....
wajib pada sem akhir....
da final sem ea kak?
hehehehe....
selama nie aku mkn hentam je...
penat taO mkn ikot protokol nie...
ase lambat je nk abes....

btw...
thanks pada EDC Hotel UUM & COB UUM...
sbb meng'guide'kn kami dgn kursus cmne...
atleast, kuar dari u adala pengalaman bab etiket2 sOsial nie...
protokol la ktakan.....

ketukan pintu bertalu2 d pukul 3pg...


wah!!
dasyat2,tajuk entri kali nie...
da lama x menghupdate blog nie sebenarnya...
sOry en.blog....

fOkus2!!
berbalik pada tajuk entri d atas...
aku n rumate mamai bgn pepagi buta akibat ketukan bertalu2 d pintu....
aish...apekejadahnya ketuk pintu Org pepagi buta nie?
ape lagi SPOTCHECK!!

aiseymen....
mmgla PV (pengurus villa) ada bagtaw mlm 2 ada spOtcheck..
x sangka sampai kOl 3pg...
ish2....rupanya diaorg da start kol12mlm kat blOk len pOn.....
barisan2 JKPS DPP PROTON(pempuan) n PENGETUA.....

JKPS : bgn2!! pengetua nk masuk bilik...
sue(rumate) : motifnya apa???
JKPS : motifnya pengetua nk wat SPOTCHECK!
aku & sue : Ooooooo....

x tahu la...
kesengalan melanda jap....
maybe mamai x ilang lagi...
hehehe...

sO,kelam kabut pakai baju sOpan suma..
then,baru pengetua masuk...
ini d sbbkn pengetua kami lelaki....

dan hasilnya...
bilik bersih...
cuma ada sawang sket kat kipas...
oh no! cari sawang upenya...
bilik aku banyakkkk sawang......
muahahahahahahha.....
aku ingtkan nk cari brg haram ke...
hape ke.....

then...
sambung balik tdooooo........

p/s : peristiwa ini terjadi pada ari khamis 17 feb 2011




Monday, February 7, 2011

cuti....


Wah....
saaaaaaaaangat bersenang lenang nampaknya....
segala asemen d ketepikan suma...
ho hO ho....
pak cik menang mOto!! ada kaitan ke??
erk.....
tatau..............

besh2!! sgt2....
agenda d buat......

2aribln
7.45pm :: nek train(ada budak jatuh train,sebaik x da ape2)
3aribln
4.00am :: sampai d tanjung malim...abh,mak & ecah amek..TQ!!
5.00am :: sampai d rumah...abg wan n ecah da lama sampai
9.00pm :: abg chik sampai

4aribln
5.00 am :: bertOlak balik kmpung(air puteh,serdang kedah)...2 kete kOnvoi..jmpe abg ali kat kmpg(dia da ada kt kmpg)


5aribln
3.00am :: bertOlak balik ke besOut (utk elakkn jammed)
7.00am :: selamat sampai....alhamdulillah....

Sepatutnya ada reuniOn SMES (Sekolah Menengah Kebangsaan Sungkai) tapi aku x pegi...sbb sgt2 penat...x larat....sOry kawan2...t kte reuniOn g....

5.30pm :: wawa amek kat umah..lepak umah pae

6aribln
11.00am :: pegi kenduri umah wanie..akak dia bertunang
2.00pm :: g teman ekin jmpe sedara dia kat sungkai..wah!! saaaangat2 jammed...
5.00pm :: g lepaking kat kedai alimat n ekin,wani...sambil mkn kek secrect recipe! wah...dap
6.30pm :: dris dtg umah kasi mOvie antu kak limah balik umah sambil lepak jap n wani,ekin..

7aribln-11aribln
buat bOdo....
hahahahahahahaha...................



Tuesday, February 1, 2011

duLu kaLa...

hehehehehe.....
dulu kala....
ekceli saye bukan free hair Oke!
tapi nie time kecik2.......
tetbe teringin nk uplOad gamba aku time kecik2 plak asenya....
nie x silap aku umO aku 3taun asenya...
Org kate rupe aku xberubah dari kecik sampaila besO...
ntahla....
tapi yg pasti kependekan aku jelas ketara.......
hahahahahaha..................






ne x slp aku da besO sket....
hahahaha.....
bersama ROHAYU kawan aku time kecik2 lu....
ekceli kawan pempuan aku masa kecik2 dulu x banyk pOn...
bOleh d kre....
banyak laki dari pOmpan....
iyela...
abg2 aku punya kawan....
jOin sekali ar men....
mana leh tinggal aku...
karang diaOrg kena marah x jga aku....
hahahahaha....
padan muka kOrang.....
ish2....
tapi pasan sumting x??
kecik2 aku pakai gaun segala....
da besO bley plak jadi gangster.....
aku pOn x taw mana perangai x senonOh ini hadir...
cewah....
tapi gangster aku...
ngan membe2 bek jer....
Org yg x d kenali........
bO layan oke!



C N Y



So...
kalO da CNY 2 maknanya ada cuti la kn? kn? kn?
hik hik hik.......
kebanyakan suma penduduk2 uum da lama pulang ke kmpg halaman.....
kelas d batalkn or sendiri wat2 batal.....
aku...........
ari rabu pagi aku ada 1 g kelas yg mmg aku x leh sgt nk skip....
sbb......................
sbb paper nie sgt2 merisaukn aku sem nie.....
internatiOnal finance.....
kelas Prof. Madya Dr. Anggapan Regupathi.....


sO.......
antara rela n x rela aku terpaksa gak balik rabu mlm......
nek train......sekali lagi!!
hehehehehehe.......
dari alOrsetar-Tanjung malim.......
abah oOo abah....
maap kerana menyusahkan mu sekali lagi....
kena amek saye kOl4pagi....
hehehehehe.....

adek-beradek yg len pOn akn balik....
sO.........
abesla rumah cik ramli n cik rosidah...........
pasti pecah meletOp........
ats kepulangan kami yg Orgnya 5beradek mengalahkan 50 org...
iyela...sekO2 x reti cakap pelan2.....
kalO lawan vOkal,ziana zain pOn kalah....
hahahaha.......

Saturday, January 22, 2011

Lepaking......

Sebelum berangkat.....
Warna Tema : Merah
Arah Tuju : Lepaking


Snap pic lu.....


POsing bek punya.....


LOkasi : Bawah jambatan (Berhampiran Masjid UUM)...


Gangster!!!!!!!!!


sue...farah...aku...mas....


Aksi curik!!


Erk?????


LOkasi : Tepi jalan....


Lokasi : Bus stOp DPP Petronas....


Lokasi : Tasik Sime Darby (Guthrie) UUM...


Sambil makan...
Sambil snap pic!! Beshh...


Betapa aku mencintai alam sekitar...
Tgk beg plastik sampah 2!!


merah.................
i2 menawan....Hahahahahahaha......


da siap bersila per....
pilih2......



18 sx ribena!!
Aksi terlampau kanak2 ribena....


Bunga2 matahari...
Lalalalala........


I Believe I can Fly...........
ekceli sajer nk tunjuk....
aku sOrang je bley terbang!! ahaks...


kanak2 riang ria.........
x abes2 ngan aksi melOmpat...
tapi x jadie!! Hahahaha....


The end of da day....
sangat heppi spend time n KOrang suma!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

cempaka dewi sukma melati... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea